JudoGoes Nieuws

Mooi judo op het Kruikentoernooi 2018

04 februari 2018 door Ramon Antvelink
www.judogoes.nl
Het verslag van het beginnerstoernooi 'het Kruikentoernooi' in Tilburg met een aantal starters op de mat. 

Arthur
Voor Arthur was het zijn eerste toernooi buiten de club. In zijn eerste wedstrijd werd hij in een houdgreep genomen en wist daar niet uit te komen. De tweede partij ging beter hij wist een worp in te zetten maar werd toen overgenomen, kwam in een houdgreep terecht en verloor de partij. De derde partij judoode hij heel sterk maar werd in de laatste paar seconde plat op zijn rug geworpen. Ippon tegen. Een prima begin, nog geen winst maar prima judo laten zien.

Hugo
Hugo was zijn eerste partij nog niet scherp en verloor deze met ippon. De tweede wedstrijd was hij heel scherp en ving zijn tegenstander op en maakte meteen een o-goshi die werd beloond met ippon.
De volgende partijen won hij het met een houdgreep. Hierdoor behaalde hij een mooie tweede plaats.

Milan
Milan verloor zijn eerste partij omdat hij te lief was. Hij wilde een voorwaartse worp maken. Zijn tegenstander hield tegen en wilde hem achterwaarts overnemen. Milan reageerde daar heel scherp op en haakte zijn tegenstander en duwde hem naar achter maar liet zich naast zijn tegenstander vallen in plaats van erop. Hierdoor werd hij in een houdgreep genomen. De volgende partijen was de lieve Milan er niet meer. Hij won de drie andere partijen met ippon. Hierdoor haalde hij een 2de plaats.

Niels
Niels zijn eerste partij won hij om dat hij aan de techniek van Pim dacht. HIj kreeg een ipoon voor een linkse voetstut. De tweede wedstrijd won hij met een houdgreep. De derde partij was Niels zo ontdaan van een straf die hij kreeg voor rond het hoofd pakken dat hij vergat te judoën. Hij verloor de partij op beslissing. Op toernooien buiten de club krijg je meteen straffen. Deze straffen hebben geen invloed op de score behalve als je meer dan drie keer een straf krijgt want dan wint je tegenstander. De vierde partij verloor Niels ook op beslissing. Deze prestatie was goed voor een derde plaats.

Sven
Sven judoode erg lekker en wist een verdiende derde plaats binnen te slepen.

Tijmen
Tijmen wist zijn eerste partij te winnen met een houdgreep waar hij een waza-ari voor kreeg en judoode de partij daarna goed uit. De tweede verloor hij, maar zijn derde partij won hij met een o-goshi die werd beloond met een ippon.

Tommy
Tommy verloor zijn eerste drie partijen, maar de lessen uit zijn eerste partijen betaalde uit in zijn laatste partij die hij won met ippon voor een houdgreep.

Stefano
Stefano werd in zijn eerste partij overgenomen en verloor met ippon De tweede en derde wedstrijd werden zijn aanvallen steeds overgenomen en verloor hij. De vierde partij lukte eindelijk zijn o-goshi en kreeg hij er een ippon voor. Hij wist met deze prestatie een tweede plaats binnen te halen.

Noa
Zat in een poule van drie en mocht daarom twee keer tegen dezelfde meisjes judoën. De eerste partij maakte ze het heel spannend maar wist in de laatste seconde een houdgreep te maken en won daarmee de partij. De tweede wedstrijd won ze met o-goshi. De derde partij was tegen de eerste tegenstander en deze verloor ze nu op beslissing. Daarna volgde meteen de laatste wedstrijd maar daar maakte Noa geen probleem van want deze won ze weer met een o-goshi. Hierdoor pakte Noa goud.

Bart
Bart won zijn eerste partij met uchi-mata waar hij een ippon voor kreeg. De tweede wedstrijd won hij met een houdgreep omdat zijn tegenstander uitgleed. Bart maakte daar heel goed gebruik van. De derde partij won hij omdat zijn tegenstander opgaf. Hierdoor verdiende hij natuurlijk goud.

Daan
Daan verloor zijn eerste partij op beslissing. De daarop volgende partijen won hij met ippon door uchi-mata of de tani-otoshi.

Kilian
Kilian won zijn eerste partij met houdgreep en zette dit door in de twee daarop volgende partijen, Zo werd hij kampioen.

Immanuel
Immanuel won zijn eerste partij met waza-ari door een o-uchi-gari. De tweede wedstrijd won hij met een goed getimede o-goshi die een ippon opleverde. De derde partij maakte hij eerst een uchi-mata die een waza-ari opleverde. Daarna maakt hij het af met een schouderworp. De laatste wedstrijd won hij met een ippon door een lage schouderworp.

De foto's staan hier

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven