JudoGoes Nieuws

8 judoka's op het podium in Wouw

05 maart 2018
www.judogoes.nl
In Wouw stonden zondag 8 judoka's op het podium. 

Tristan Cairo werd kampioen U15 -34, Lars van Sabben en Richard Bobeldijk derde U15 -38, Daan Fijnaut tweede U12 -38, Kylian Minnaar derde U10 -24, Nadia Cairo kampioen U10 -28, Danitshia Strobos tweede U10 -20 en Kira Visschers kampioen U8J/M -24.

Kyra 
Poule van 3, twee keer tegen elkaar. Eerste partij gewonnen met o goshi en een houdgreep. Tweede partij werd na een mooie o goshi gelijk beslist. In partij 3 en 4 gaf ze de andere meiden nog minder kans, en won overtuigend op Ippon! Een mooie eerst plaats voor Kyra!

Tommy
Poule van 4, 3 keer flink aan de bak. Tegenstanders met oranje band. En dan komt Tommy nog net wat ervaring en handigheid te kort! Goed geknokt, maar helaas geen winstpartijen voor Tommy! 

Kylian
Poule van 5, allemaal felle jongens. Winst zijn eerste partij, verliest vervolgens op beslissing zijn tweede partij. Wint nummer 3 en moet vervolgens de finale. Winnen is goud, verliezen brons. Kylian komt achter met wazari door een overname, daarna maar Kylian een mooie overname, maar helaas staat de scheidsrechter net verkeerd en hij kan niet zien wie het punt maakt, en geeft het dus niet. Jammer voor Kylian, maar ook dit gebeurt soms! Gelukkig kon hij op het podium weer een beetje lachen! Gefeliciteerd met je derde plek!

Danitshia
Had een poule van 2, mocht 3 keer tegen hetzelfde meisje. En dat meisje zag er heel lief en schattig uit, maar ze was me een partij fel en sterk! En ze kon 1 truc supergoed, een heupworp... en daar wist ze Danitshia mee te werpen. Dani viel vervelend op haar rug en dat doet pijn! Toch een mooie beker Dani!

Noah 
Grote poule met afvalsysteem, had vandaag niet helemaal de concentratie om te kunnen winnen van oa groene banders. Na 2 verliespartijen was het toernooi klaar voor Noah

Isa
Poule van 7 meiden, dus afvalsysteem. Isa ging goed aanvallend van start, probeerde veel (nieuwe) trucs, maar kwam nog wat ervaring te kort in deze poule! Lekker verder trainen Isa, dan ga je vanzelf een keer winnen!

Immanuel
Lekker staan knokken, had zijn broer en zus al kampioen zien worden, dat wilde hij ook wel! Helaas zat het er niet in vandaag. De eerste 2 partijen gingen prima! Afwisselend aanvallend judo zorgde voor de winst. In de halve finale kwam hij tekort. In de strijd om brons kwam hij in sankaku houdgreep. Goed geknokt, helaas geen prijs deze keer!

Daan
Lekker aanvallend judo bracht Daan tot de finale. Hij heeft onderweg wel wat hoofdpijn en een schaafplek opgeleverd, maar daar wordt Daan alleen maar sterker van! In de finale ging het niet helemaal goed! Daan stond letterlijk op zijn kop, ging daarna over de kop, en verloor de partij. Gelukkig kon hij op het podium weer lachen

Joep
Joep had zijn dag niet vandaag. Begon redelijk aan zijn eerste partij, maar kwam niet lekker in zijn judo. Aanvallen waren hierdoor niet hard genoeg, en zo kon zijn tegenstander de partij naar zich toetrekken.
Eerste partij van de herkansing wint Joep met eerst wazari, gevolgd door ippon voor een perfect getimede voetveeg. Door naar de volgende ronde. Maar het leek wel alsof Joep geen energie meer had. Hij deed enorm zijn best, maar zijn aanvallen waren het net niet, deze partij ging ook helaas verloren. Jammer Joep! Maar iedereen die wel eens een wedstrijd gejudood heeft, heeft wel eens zo’n dag! Volgende keer beter! 

Nadia Cairo U10 -28kg - kampioen
Nadia zat in een poule met vier andere meiden. Ze won alle vier de wedstrijden voortijdig met ippon.

Tristan Cairo U15 -34kg - kampioen
Tristan zijn eerste wedstrijd begon wat moeizaam. Hij had moeite met de pakking van zijn tegenstander. Toen hij daar grip op wist te krijgen scoorde hij een waza-ari. Zo won hij zijn eerste wedstrijd. De daarop volgende drie partijen won hij ook. Twee wedstrijden met ippon en een met een waza-ari. Alle wedstrijden gewonnen dus kampioen.

Daan van Sabben U15 -34kg
Daan stond in zijn eerste wedstrijd super te judoën. Hij wist te scoren met een mooie ippon-seoi-nage op 2 knieën. In de volgende ronde kreeg hij geen grip op zijn tegenstander. Hij kwam achter te staan met een waza-ari, maar wist dit niet meer goed te maken. Zijn volgende partij kwam hij in een houdgreep terecht en verloor de wedstrijd. 

Richard Bobeldijk U15 -38kg - derde
Richard won zijn eerste twee wedstrijden met een wurging. In de halve finale werd Richard geworpen. Hij kon dit lang tegenhouden, maar op het laatste moment wilde Richard zijn tegenstander er overheen bruggen. Doordat hij dit te vroeg wilde was het een waza-ari tegen. Om het brons won hij snel met een houdgreep. Een prima derde plaats voor Richard.

Lars van Sabben U15 -38kg - derde
Lars won zijn eerste twee wedstrijden voortijdig met ippon. In de halve finale verloor hij van Dinand Kappers. Om het brons wist hij met een waza-ari te winnen. Ook voor Lars een derde plaats en samen met Richard op het podium.

Toine van Bennekom U15 -38kg
Voor Toine was het zijn eerste toernooi buiten de club in zijn nieuwe leeftijdscategorie. Gevochten als een tijger, maar kwam tegen de oudere jongens nog te kort. Hij verloor twee keer, waardoor het toernooi klaar was voor Toine.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven