judo Zuid-West Nieuws

Manon Dekker 9e op NK Judo

12 maart 2018 door Pim van Meerkerk
www.judozuidwest.nl
Op het NK Judo -18 jaar is Manon Dekker als negende geƫindigd bij de meisjes tot 70kg. Voor Lieke Smulders en Francisca Buteijn was het toernooi snel afgelopen.

Manon Dekker (U18 U70) begon sterk aan het toernooi met twee ippon overwinningen op Meyer (NH) en Poos (MN). In de kwartfinale was de latere Nederlands kampioen Loffeld (ON) op de grond middels een armklem te sterk. In herkansing verloor Manon eveneneens met een armklem van Roer (ZH). Een 9e van Nederland is een prima resultaat voor iemand die de laatste jaren weinig tot geen wedstrijden gejudood heeft. 

Francisca Buteijn (U18 U44) had een pechdag in Tilburg. Dat begon al bij de weging waar 40,0 te licht was om mee te mogen doen in de categorie tot 44kg. Een half litertje water later werd ze tijdens de tweede weging goed bevonden voor deelname. In de wedstrijd tegens Moors (LI) begon ze prima. Halverwege de wedstrijd counterde ze een aanval de het standbeen van haar Limburgse tegenstandster van achter weg te haken. Dit is een verboden handeling en daardoor werd ze gediskwalificeerd en verloor ze niet alleen de wedstrijd maar was haar hele toernooi afgelopen.

Lieke Smulders (U18 U70) begon met een sterke gelijkopgaande wedstrijd tegen van Geytenbeek (MN) sterk. Een slordige aanval van Lieke werd overgenomen waardoor ze met waza ari achter kwam en dit kostte haar uiteindelijk de wedstrijd. In de herkansing had ze geen antwoord op de sterke pakking van Kronberger (LI). De Limburgse paktte Lieke steeds in haar nek wist haar daardoor te werpen. Waardoor Lieke verloor en was uitgeschakeld.

 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven