JudoGoes Nieuws

Vijf judoka's naar NK judo tot 15 jaar

23 februari 2014
www.judogoes.nl
Vandaag hebben 5 JudoGoes judoka’s zich geplaatst voor het NK judo tot 15 jaar op zaterdag 8 maart in Eindhoven. Op het kampioenschap van Zuid-Nederland in Gilze werd Jarno Bouwmeester uit Wissenkerke overtuigend kampioen in de klasse tot 50kg. Jarno won al zijn partijen binnen 30 seconden met ippon. Zoie Moerman uit Goes werd eveneens overtuigend kampioen. Zij in de klasse tot 44kg. Levina Mulder (Vlissingen) pakte het brons in de klasse tot 40kg en Pascalle van Gurp +63kg (Goes) en Bodi Kamps -46kg (Ovezande) plaatsten zich met een vierde plek voor het Nederlands kampioenschap. Later meer.

Ryan, Bodi (NK) en Samuel tot 46kg (24 deelnemers)
Ryan Schaier won zijn eerste partij tegen Voortmeijer met een yuko voor een o uchi gari. In de tweede partij was de latere finalist Packbiers te sterk met een sankaku houdgreep. In de eerste ronde van de herkansing tegen van de Broek kwam Ryan achter met een shido maar won met een waza ari voor een mooie o goshi. De tweede herkansing tegen Bruijn won Ryan weer, nu met een ippon voor een o goshi. Ook de derde ronde tegen Wirtz maakte Ryan eerst 2 yuko`s en sloot af met een prachtige voetveeg voor een ippon. Ook Voortmijer trok aan het kortste eind in de volgende ronde. Ryan stuurde hem door en scoorde een waza ari. Om brons verloor Ryan helaas tegen Visser. 5e plaats en net geen NK ticket. Heel goed gejudood en dat geeft hoop voor de rest van het seizoen.
Samuel vd Walle won zijn eerste partij tegen van de Sloot al snel met een ippon voor fraaie o uchi gari. Daarna werd van de Laar twee maal geworpen met o uchi gari. 1 yuko en een waza ari. Samuel vervolgde direct met een houdgreep en besliste de partij. In de kwartfinale tegen Wirtz kwam Samuel achter met een waza ari door een overname. Door aanvallend judo won hij de partij. Hij scoorde eerst een yuko en daarna nog een ippon voor een prachtige o soto gari. In de halve finale was Samuel onder de indruk van zijn tegenstander Henkelman. Door een snelle worp verloor hij. In de strijd om brons verloor Samuel weer en werd daardoor ook 5e. Ook voor hem geldt dat hij zeer goed judo heeft laten zien. Alleen net geen prijs.
Bodi Kamps begon aarzelend tegen van de Broek. Een overwinning met met shido`s bracht hem in de volgende ronde. Tegen Rovers scoorde Bodi twee maal een waza ari met een o soto gari. In de kwartfinale tegen Mulder kwam Bodi met een shido voor te staan. De verdedigend judoënde Mulder werd daarna geworpen met een prachtige ippon voor een uchi mata. De halve finale tegen Packbiers kwam de vechtende Bodi achter met een waza ari. Hij kreeg nog wel 3 shido`s in zijn voordeel maar het lukte net niet om te winnen. Door het aparte systeem kon hij nog judoën om de 3e of 4e plaats. Vissers kreeg eerst een shido  en scoorde een waza ari. Bodi kwam terug met een waza ari voor een lage schouderworp maar kon tegen Visser niet meer scoren. Hij werd hierdoor 4e en plaatste zich zo voor het NK in Eindhoven.

Zoïe Moerman tot 44kg (NK)
Zoïe won haar eerste wedstrijd tegen Femke Catsburg met een ippon. Een yugo voor een heupworp gevolgd door een ippon voor een houdgreep. Ook Heuvelmans werd verslagen met een ippon voor een houdgreep. In de volgende wedstrijd tegen Julia Simons scoorde Zoïe twee maal met een waza ari met een seoi nage. Tegen Yentel Boot, de nummer 3 van het Espoir, scoorde Zoïe een yuko voor een heupworp. Ze probeerde wel te scoren maar kon Boot niet werpen maar had wel de wedstrijd onder controle. Door deze 3 overwinningen werd Zoïe eerste in haar poule en ZNK kampioen.           

Pascalle van Gurp +63kg (NK)
Pascalle
startte met een winstpartij tegen Melodie den Otter. Ippon voor een houdgreep. Van Lenique Smijs verloor ze snel met een verwrging. Kim Hooi werd weer verslagen met ippon. Van de latere kampioen Bregje Hultermasn verloor Pascalle. Omdat Lenique, Kim en Pascallen allemaal met ipoon van elkaar hadden gewonnen moesten deze wedstrijden opnieuw. Ook de tweede keer wonnen ze met ippon van elkaar. De derde keer (wedstrijd 7 en 8 voor Pascalle) ging het anders omdat Pascalle twee maal verloor. Hierdoor werd ze vierde en mag zo haar NK medaille van vorig jaar verdedigen.

Levina (NK) en Fleur tot 40kg
Levina Mulder
won haar eerste partij met 2x yugo van Deborah Eckhard. In de halve finale won ze van Zara Schellekens met ippon voor harai goshi. In de finale was ze niet opgewassen tegen Bente de Ridder en verloor ze met ippon. Om de 2e en 3e plaats verloor ze van Inez Verhoef en pakte ze brons en een NK plek. 
Fleur de Rijke was vandaag niet opgewassen tegen de meiden in haar gewicht. Ze verloor twee wedstrijden op rij en was daardoor uitgeschakeld.

Gijs, Milan en Jarno (NK) tot 50kg
Milan Theulen startte met een winstpartij op straffen tegen IJsselstein. Tegen Reevy Matthew kon hij niet winnen. In de herkansing was daar weer de beroemde Milan Theulen Sankaku en dus winst met ippon tegen Jordy Schuiten. In de volgende herkansingsrondenwas Boris Gersjes (de latere nummer twee) te sterk.
Gijs Heppe won twee partijen overtuigend met ippon voor hij van Jarno Bouwmeester verloor in de halve finale. In de herkansing werd zijn mouw onregelmentair afgehouden, maar kreeg zijn tegenstander geen straffen. Met een halve pakking probeerder Gijs aanvallen te maken maar dat mislukte en dus verloor hij. Een vijfde plek en net geen NK voor Gijs.
Jarno Bouwmeester was vandaag de beste in deze klasse. Vier partijen en maximaal 2 minuten op de mat en met goud naar huis. Alle judoka's werden met prachtige worpen verslagen. Een prima generale voor het NK in Eindhoven.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven