RTC Zuid-West

RTC Zuid West

RTC Zuid West - Rotterdam
Sublocaties: Den Haag, Goes en Leusden 

RTC Algemeen

Vanaf september 2016 veranderde het topjudolandschap in Nederland. De senioren en de top van de junioren trainen op NTC Papendal. Om de landelijke opleidingsstructuur in Nederland verder te optimaliseren, heeft de Judo Bond Nederland vier Regionale Training Centra (RTC) benoemd. 
Het uitgangspunt bij een RTC is talentontwikkeling. Onder auspiciën van de Judo Bond Nederland krijgt een judoka op een RTC de mogelijkheid om, door deelname aan hoogwaardige trainingen, het talent verder te ontwikkelen. Hierop zijn drie leeftijdscategorieën van toepassing, te weten: -15 jaar, -18 jaar, -21 jaar en -23 jaar. In maart 2016 heeft het bondsbestuur vier RTC's benoemd. 

 

Overzicht RTC's 
RTC Noord Oost (Heerenveen) RTC Noord West (Haarlem) RTC Zuid Oost (Eindhoven) RTC Zuid West (Rotterdam) 

Behalve op het RTC, waar een trainingsprogramma wordt aangeboden voor alle leeftijdscategorieën, is per RTC een aantal (sub)locaties benoemd waar voor -15 en -18 (ochtend)trainingen worden aangeboden. Deze locaties vallen onder regie van het RTC, waardoor het aangeboden programma per locatie kan verschillen. Goes is naast Den Haag en Leusden aangewezen als sublocatie van het RTC Zuid West.
JBN Hoofdcoach van het RTC Zuid West is Rob Henneveld. In Goes is André van Meerkerk aangewezen als locatietrainer. 

Contact RTC Zuid West
Secreatariaat Hugo de Haan: rtc.zw@jbn.nl. In de mail 'locatie Goes' vermelden bij vragen. 

Uitnodiging RTC 
Een talent kan op drie manieren worden uitgenodigd voor RTC-trainingen.
  1. Judoka’s die een medaille hebben behaald op een districtskampioenschap -15, -18, -21 zullen worden uitgenodigd voor de RTC trainingen. De locatie waar de judoka deze training gaat volgen, wordt in eerste instantie bepaald door het postcodegebied waarin de judoka woonachtig is.
  2. Een tweede mogelijkheid is op persoonlijke uitnodiging van de door de judobond aangestelde RTC trainer/coach. De betreffende clubcoach wordt hierover altijd vooraf geïnformeerd.
  3. De derde en laatste mogelijkheid om uitgenodigd te worden is op voordracht van een clubcoach. Indien de clubcoach van mening is dat het voor de ontwikkeling van de judoka goed is om een RTC-training te volgen, kan dit worden voorgelegd aan de RTC trainer/coach. In Goes door een mail met motivatie naar rtc.zw@jbn.nl.  
Vervolg 
Afhankelijk van persoonlijke ontwikkeling kan een judoka op voordracht van de door de judobond aangestelde RTC trainer/coach in aanmerking komen voor een fulltime trainingsprogramma (ochtend- én avondtrainingen) binnen het RTC en deelname aan internationale toernooien. 
Voor judoka’s in de leeftijdscategorieën -18, -21 en -23 is deelname aan RTC-trainingen verplicht om in aanmerking te komen voor uitzendingen naar toernooien. Voor judoka’s tot 15 jaar zit er geen internationaal vervolg aan de RTC-trainingen. Wel wordt voor deze groep minimaal twee keer per jaar een trainingsdag georganiseerd op het NTC Papendal. 

Rol club 
De club speelt een onmisbare rol in de ontwikkeling van een talentvolle judoka. Om die reden is de clubcoach altijd welkom bij RTC-trainingen waar judoka’s aan deelnemen. Tot en met de -18 kunnen judoka’s ook bij uitzendingen begeleid worden door de clubcoach. De judoka blijft te allen tijde lid blijft van de eigen club en wordt dus geen lid van een RTC.


Eigen bijdrage
Om het trainingsprogramma te faciliteren en de talentherkenning en -ontwikkeling te waarborgen wordt aan iedere deelnemer een bijdrage per maand gevraagd. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van leeftijdscategorie en programma (inclusief of exclusief ochtendprogramma).

 
 
avondprogramma
ochtendprogramma
-15 jaar
€10
+€10*
-18 jaar
€20
+€10*
-21 jaar
€25
+€10*
*Indien een judoka een extra bijdrage voor een LOOT-school betaalt, wordt alleen de bijdrage voor een avondprogramma in rekening gebracht.

Aanmelden als RTC judoka kan via de site van de JBN

Communicatie
Indien een judoka van uw club wordt uitgenodigd ontvangt hij/zij vanuit de judobond een persoonlijke uitnodiging. De verdere communicatie met de judoka verloopt via het RTC. 
Het RTC Zuid-West heeft een eigen FB pagina via deze link 
De JBN heeft op haar site een eigen RTC deel via deze link
Mocht u naar aanleiding van tekst nog vragen hebben dan kunt u deze stellen via 
rtc.zw@jbn.nl.

Trainingen locatie Goes
JUDO

maandag 19.00-20.30 uur randori U15 en U18 in dojo Omnium Goes (André van Meerkerk)
donderdag 19.00-20.30 uur randori U15 en U18 in dojo Omnium Goes (André van Meerkerk)

vrijdag 8.00-9.00 uur techniek U15 en U18 in dojo Omnium te Goes (André van Meerkerk)
KRACHT
dinsdag 8.00-9.00 uur conditie/kracht U15 en U18 Fitland Klein Frankrijk Goes (Joris vd Nat)

Open trainingen en kennismaking (incl. informatie voor ouders)
donderdag 25 januari
maandag 26 maart
donderdag 24 mei
maandag 17 september


laatste update: 17-1-2018

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven